066285100 web@vivamedic.rs

Ultrazvučna dijagnostika

Ultrazvučna dijagnostika spada u metode pregleda koji na potpuno neinvazivan način, bez štetnih efekata po organizam i tkiva, daju veoma tačan uvid u stanje organa.

Ultrazvuk je aparat koji se koristi za snimanje unutrašnjih organa. To su talasi koji se iz sonde usmeravaju ka unutrašnjim organima i kada naiđu na prepreku (organ koji se snima) na ekranu se prikazuje slika posmatranog dela tela. Ovom metodom može se snimiti većina organa u telu: štitasta žlezda (tireoidea), dojka, srce, jetra i slezina, žučni putevi, pankreas, mokraćna bešika, bubrezi i bubrežni putevi, genitalni organi kod žena, prostata kod muškaraca, ureteri, kukovi i centralni nervni sistem kod beba, kao i ligamenti, tetive i mišići.

Snimanje je potpuno bezbolno, bez štetnog efekta i zračenja. Ultrazvukom se sa lakoćom otkrivaju kamen u žučnoj kesici i žučnim putevima, kamen u bubregu, prati i kontroliše trudnoća, rast i razvoj bebe u stomaku, otkrivaju se tumorske promene, krvarenje ili slobodna tečnost u stomaku. Ukoliko je potrebno da se pregleda protok kroz krvne sudove glave, vrata, ruku ili nogu, tada se radi COLOR DOPLER ULTRAZVUK.

Poliklinika Vivamedic je za Vas obezbedila dva savremena ultrazvučna aparata najnovije generacije obogaćena najnovijim softverima od kojih izdvajamo elastosken koji značajno unapređuje dijagnostiku tumorskih promena.

Dostupne preglede možete pogledati u cenovniku ispod.

CENOVNIK

UZ PREGLED ABDOMENA
UZ PREGLED ŠTITASTE ŽLEZDE
UZ PREGLED DOJKE
UZ PREGLED TESTISA
UZ PREGLED MEKIH TKIVA I ZGLOBOVA
UZ PREGLED KRVNIH SUDOVA VRATA (CAROTIDA)
UZ PREGLED KRVNIH SUDOVA EKSTREMITETA
UROLOŠKI UZ
UZ PREGLED SRCA
UZ MEKIH TKIVA(2 REGIJE)
UZ MEKIH TKIVA (3 REGIJE)

Cene su informativnog karaktera, za više informacija pozvati: 011/7703030

Vivamedic Obrenovac