066285100 web@vivamedic.rs

PRP METODA PODMLAĐIVANJA KRVNOM PLAZMOM

PRP tretman ( platelet rich plazma ) je tretman koji podrazumeva primenu faktora rasta i matičnih ćelija  sopstvene krvi ( krvne plazme ). Ovaj estetsko – medicinski zahvat koristi moć  koju imaju trombociti i faktori rasta u krvi, kako bi se stimulisalo reagovanje matičnih ćelija. Matične ćelije potpomažu nastanku novog kolagena  i krvnih sudova, obnavljanje oštećene kože i brišu znakove starenja.

Šta je to trombocitna plazma?

 

Trombocitna plazma je centrifugat krvi, uzet od osobe koja je odlučila da radi tretman. Ona ima visoku količinu trombocita, u maloj količini krvne plazme. Pored trobmocita, u krvnoj plazmi se nalaze i faktori rasta (sedam bitnih fakotra), i veliki broj matičnih ćelija. Plazma obogaćena trombocitima koristi se za podmlađivanje lica još od 2006.godine. PRP metoda je bezbedna, i ne postoji mogućnost od dobijanja alergijskih ili drugih imunoloških reakcija jer se koristi plazma od samog pacijenta. Plazma se, u zavisnosti od toga koji efekat želimo da postignemo, može aplikovati površno (ublažavanje finih linija i bora, popravljanje teksture kože, oporavak kvaliteta i izgleda kože), ili dublje (tretiranje dubokih bora, ožiljaka, strija, nadoknada volumena).

Kako izgleda tretman?

 

Za PRP metodu podmlađivanja nije potrebna nikakva specijalna priprema. Tretman traje oko 30 min. Prvo se uzme uzorak krvi od klijenta (oko 10- 20ml), zatim se krv pripremi (centrifugira) i izdvoji tečni deo krvi (plazma) od statičnog dela. Ubrizgava se najmanjim iglama, shodno tome, nema tragova od uboda i mogućnosti ožiljaka. Ovim postupkom se na priordan način podstiče regeneracija i oporavak tkiva, smanjuju se bore i poboljšava tonus kože.

PRP tretman je namenjen kod:

  • Smanjenja linija između obrva
  • Smanjenja bora mrštalica i bora oko očiju
  • Smanjenja nazolabijalnih bora
  • Smanjenja pušačkih bora oko usana
  • Tretiranja ožiljaka od akni
  • Podmlađivanja kože na šakama i ostalim delovima tela
  • Liftinga lica
  • Tretmana stimulacije rasta kose
  • Smanjivanja strija i celulita
  • Korekcije podočnjka i kesica ispod očiju

Kada se vide prvi rezultati tretmana?

 

Prvi rezultati su vidljivi odmah, a pravi efekat nakon 30 dana. Razlog tome je taj što je potrebno izvesno vreme da se podstaknu prirodni procesi regeneracije, koji se vremenom ubrzavaju.

Koliko traju efekti?

 

U zavisnosti od kvaliteta kože  efekti traju oko 18 meseci. Naravno, to zavisi i od Vaših životnih navika, oštećenja kože. Nije moguće tačno odrediti vreme trajanja efekata, jer ono zavisi od niza spoljašnjih faktora na koje mi ne možemo utiicati, ali možemo ublažiti.

Koliko je potrebno tretmana?

 

Najbolje je uraditi seriju od tri tretmana, u razmaku od po mesec dana. Za održavanje je potrebno kasnije raditi jedan tretman na godinu dana.

PRP terapija se ne primenjuje u slučaju disfunkcije trombocita, trombocitopenije, hemodinamske nestabilnosti, autoimunih bolesti, sepse, akutnih oboljenja, trudnoće, hronične bolesti jetre i bolesnika na antikoagulantnoj terapiji.

Dostupne preglede možete pogledati u cenovniku ispod.

CENOVNIK

PRP TRETMAN LICA
PRP TRETMAN VRATA
PRP TRETMAN KOSE

Cene su informativnog karaktera, za više informacija pozvati: 011/7703030

Vivamedic Obrenovac