066285100 web@vivamedic.rs

CO2 FRAKCIONI LASER

Frakcionisani CO2 laser se upotrebljava za zatezanje kože, podmladjivanje i lečenje svih vrsta ožiljaka. To je ablativni laser koji omogućava da se sa jednim ili dva tretmana godišnje dobije rezultat 4-6 tretmana bilo kog drugog lasera. Dosadašnji ablativni laseri koji su se koristili za podmladjivanje i lečenje ožiljaka imali su za posledicu dug period oporavka posle tretmana i nosili su velike rizike od oštećenja kože. Primena frakcionisanih CO2 lasera omogućava minimalno oštećenje tkiva jer tokom tretmana frakcionisano ostavlja područja netretirane kože izmedju mikroksopskih termalnih oštećenja. Frakcionisani laseri su mnogo sigurniji, efikasniji i pouzdaniji za pacijenta.

Frakcionisani CO2 laser omogućava:

 • Dubinsko obnavljanje i zatezanje kože zbog snažne stimulacije kolagena
 • Lečenje ožiljaka od akni
 • Lečenje svih drugih ožiljaka posle povreda i intervencija
 • Lečenje strija i keloida
 • Lečenje fleka, keratoza, fotooštećenja kože
 • Uklanjanje proširenih pora

Kako deluje frakcioni CO2 laser na kožu?

 

Frakcionisani CO2 laser emituje svetlost talasne dužine 10600nm koja snažno apsorbuje vodu iz nižih slojeva kože. Svaki puls lasera omogućava isparavanje mikrosopskih delova kože u njenim srednjim slojevima, ostavljajući izmedju delove netretirane kože. Mikroskopska termalna oštećenja u srednjim delovima kože jako stimulišu sintezu kolagena kao i njegovo remodeliranje. Ovaj princip frakcionisane distribucije energije omogućava brže zarastanje kože tako da minimalno smanjuje vreme oporavka nakon tretmana.

Šta je sve moguće postici sa frakcionim CO2 laserom?

 • Dubinsko zatezanje i obnavljanje kože
 • Za lečenje poremećaja u pigmentaciji i lentigo fleka
 • Pacijenti sa srednje dubokim borama, u 50 tim godinama, sa znacima fotooštecenja kože i dishromijama, mogu postići efekte hirurškog liftinga lica.
 • Kod lečenja ožiljaka od akni sa samo 3 tretmana postižu se zadovoljavajuci efekti. Efikasno je lečenje i svih drugih ožiljaka i keloida.

Kakva je priprema potrebna pre laserskog tretmana?

 

Pre frakcionisanog laserskog tretmana neophodno je izbegavanje izlaganja suncu, drugih laserskih tretmana ili hemijskih pilinga najmanje 3-4 nedelje pre tretmana. Ne smeju ga raditi pacijenti koji su na terapiji Roakutanom. Savetuje se da pacijenti sa čestim recidivima herpesa pre tretmana sprovedu antivirusnu terapiju. Da bi se smanjila nelagodnost u toku tretmana, jedan sat pre tretmana  primenjuje se krema sa lidokainom za tretirana područja.

Koja je dužina oporavka nakon laserskog tretmana?

 

Pacijenti mogu očekivati da će oporavak trajati oko 8 dana. Nakon tretmana:

 • Prvog dana koža ce izgledati kao posle opekotina od sunca.
 • Drugog dana koža postaje suva, bronzana i tamnija
 • Trećeg dana počinje ljuštenje kože i osećaj svraba
 • Četvrtog dana isto kao i prethodnog
 • Petog dana svi simptomi se smanjuju. Može se stavljati sminka, preporučljiva je mineralna šminka
 • Šesti i sedmi dan koža se vraća u normalu, ljuštenje je završeno
 • Osmi i deveti dan dolazi do potpunog povlačenja crvenila sa kože

Vreme oporavka kože u predelu vrata je obično duže. Potrebno je 2-3 nedelje za potpuni oporavak kože ovog predela. Nakon tretmana koriste se kreme za regeneraciju i hidrataciju kože koje se primenjuju najmanje 3 puta dnevno. Mogu se stavljati hladne obloge ili  led. Za ublažavanje osećaja svraba može se koristiti rastvor sirceta ( 1 kasicica sirceta i 2 solje vode ). Potrebno je izbegavanje sunca i toplote. Mogu se koristiti analgetici za ublažavanje bola i nelagodnosti nakon tretmana.

Koliko je laserskih tretmana potrebno uraditi?

 

Laserski tretmani se rade jednom u 3 meseca. Potrebno je 60-90 dana da bi se postigao efekat sinteze novog kolagena i remodeliranje postojećeg. Za potpuni efekat tretmana bilo u smislu podmladjivanja, lečenja ožiljaka, ili u zavisnosti od problema koji se rešava, najčešće je potrebno  uraditi 1-3 tretmana

Dostupne preglede možete pogledati u cenovniku ispod.

CENOVNIK

LASERSKI FACELIFTING
LASERSKO UKLANJANJE OŽILJAKA
LASERKO UKLANJANJE STRIJA
LASERKO UKLANJANJE BRADAVICA I MLADEŽA (kom)

Cene su informativnog karaktera, za više informacija pozvati: 011/7703030

Vivamedic Obrenovac