066285100 web@vivamedic.rs

LASERSKA EPILACIJA

Trajna epilacija se radi najnovijim 12 DIODNIM laserom. Precizno filtrirana laserska dioda prodire do korena Vaše dlake pri tom ne oštećujući kožu pa je tretman 12 DIODNIM laserom bezbolan i bez posledica kao što je dugotrajno crvenilo kože ili slično.

12 Diodni laser ALEKSANDRIT filterom može raditi epilaciju bez obzira na tip kože ili boju dlačica. Rezultati su vidljivi već posle prvog tretmana a za dugotrajne rezultate potrebno je uraditi 6 do 8 tretmana.

Zašto je potrebno uraditi više tretmana?

 

Kako nisu sve dlačice u istoj fazi rasta kada radimo tretmane , potrebno je ponovo uraditi tretman nakon 3-4 nedelja kako bi smo „uhvatili” dlačice koje nisu tokom prvog tretmana bile u fazi aktivnog rasta. Nakon 6-8 tretmana kod klijenta bi trebalo da se potpuno ukloni maljavost.

Kako se pripremiti za Epilaciju?

 

Pre nego što odlučite da uradite trajnu epilaciju, savetuje se da 4 nedelje pre samog tretmana svoju kožu ne izlažete suncu i ne koristite solarijum. Za diodnu epilaciju nije potrebno da bude bela koža a crna dlaka. Može uspešno otkloniti i dlake na tamnoj koži. Četiri nedelje pre početka serije tretmana dlake treba uklanjati isključivo brijanjem ili trimerom, nikako ne treba raditi depilaciju voskom, elekričnim depilatorom ili ih čupati pincetom.

Kako tretirati dlake tokom Epilacije?

 

Tokom trajanja tretmana ne treba raditi depilacju voskom, električnim depilatorom, elektrolizom. Malje se isključivo uklanjaju brijačem ili se skraćuju trimerom pošto je njihovo prisustvo neophodno tokom DIODNE epilacije. Savetuje se što manje izbrijavanja u razmaku između tretmana. Svako nepotrebno izbrijavanje vraće epilaciju dva koraka u nazad, kao i neredovno dolaženje na svoj tretman. Ukoliko imate bilo koju vrstu infekcije ili uzimate lekove koji obaraju imunitet, savetujemo da na tretman dođete tek nakon što završite sa terapijom.

Ko ne bi trebalo da radi Lasersku Epilaciju?

  • Dijabetičari koji zavise od Insulina
  • Osobe koje koriste antikagulantne lekove poput Aspirina i Heparina kao. Osobe koje koriste nesteroidne antireumatike (Ibuprofen, Diklofen) treba da uz konsultaciju sa lekarom prekinu terapiju makar 10 pre epilacije
  • Osobe koje imaju herpes, psorijazu ekcem i slčno
  • Iako svetlost prodire samo nekoliko milimetara u dubinu koze, trudnicama se savetuje da epilaciju rade tek po završetku trudnoće
  • Osobe sa epilepsijom ne bi trebale da rade Epilaciju jer svetlosni impulsi mogu isprovocirati epileptični napad